Gasztro

Hogyan kell görögdinnyéből pálcikás jégkrémet csinálni?

Egyszerűbb és egészségesebb már nem is lehet egy fagyi, de tényleg! Egyetlen és legfontosabb hozzávalója a görögdinnye.

Amikor a hőmérő higanyszála a 35 fokot is elhagyta, már csak a lédús, hűsítő, könnyen emészthető ételekre vágyunk. A hűtött gyümölcsök tökéletesek uzsonnára, de korai vacsorának is az asztalra tehetjük őket A fagyiimádóknak is alternatíva lehet a tejes, cukros jégkrémek helyett a fagyasztott gyümölcs, például a dinnye.

Hogyan kell görögdinnyéből pálcikás jégkrémet csinálni?

A dinnyés fagyit a gyerekek is imádni fogják, ugyanis nagyon egyszerűen pálcikás jégkrémet csinálhatunk a görögdinnyéből. Semmi más dolgunk nincsen, mint a dinnyét vastagabb szeletekre vágni, ezeket pedig tovább darabolni úgy, hogy háromszögeket kapjunk. A héját sem kötelező levágni. Akinek nincs otthon műanyag vagy fa jégkrémpálcikája, az nyugodtan szúrjon a háromszögekbe hurkapálcát, és mehetnek is a pálcikás dinnyeszeletek a fagyasztóba. Pár óra múlva fogyasztható, nyalogatható a pálcikás dinnyejégkrém. A kalóriák miatt sem kell aggódnunk, a dinnye nagyrészt víz, ezért nyugodtan ehetünk belőle annyit, amennyi jólesik.

 Így készül a dinnyés, mentás, uborkás smoothie:

Hogyan kell?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top