Gasztro

1 perc, és megtanulsz palacsintát sütni

Palacsintát sütnél, de soha nem sikerül igazán jól? Akkor jó helyen jársz, video-szakácskönyvünkből ezúttal egy bevált palacsintareceptet választottunk.

Mert a palacsintát mindenki szereti. Gyerekek édes töltelékkel, felnőttek előételként is, ki vastag tésztával, ki papírvékonyan, egy biztos: valamilyen formában időről időre asztalra kerül a palacsinta. Lássuk, hogy készül!

1 perc és megtanulsz palacsintát sütni

Palacsinta alaprecept

Hozzávalók:

  • 50 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 50 ml tej
  • 50 ml szódavíz
Kategóriadesszert
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Keverd össze a liszttel a tojásokat, add hozzá fokozatosan a tejet.

Sózd meg.

Add hozzá a vizet és keverd addig, amíg csomómentes nem lesz a tészta.

A palacsintasütő serpenyőt hevítsd fel és picit olajozd meg, mielőtt a tésztát beleöntöd.

Amikor már a tészta teteje nem fénylik és egy picit elválik a serpenyőtől, fordítsd meg és süsd még egy 20 másodpercet.

Kezdd elölről a folyamatot, amíg van tésztád. Sütés közben néha ellenőrizd a palacsintatésztát, ha túl sűrű hígítsd fel szódavízzel.

 

Tipp: Ha a tej mennyiségét csökkented a tésztában és vízzel pótolod, úgy vékony tésztát kapsz, míg ha víz helyett tejet használsz, úgy a tésztád vastagabb lesz!

 

 

A Salt and Pepper egy mobiltelefonon elérhető video-szakácskönyv, ahol a főzés minden pillanata felgyorsítva látható. Az alkalmazás a videókon túl tartalmazza a receptet, a kalóriát, az alapanyagokat pedig egyből bevásárlólistához lehet adni. Az alkalmazás letölthető a következő linkekről: PlayWindowsiTunes.
 

Még több kipróbált palacsintarecept az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top