Gasztro

Befőzés: készíts különleges fahéjas szilvalekvárt

A fahéj különleges ízt ad az ételeknek. A szilvával különösen jól harmonizál, éppen ezért is érdemes ezt a nagyon finom receptet kipróbálni. Ebben a fahéjas szilvalekvárban nem fogsz csalódni, egészen biztos.

Még azok is egyetértenek, hogy a szilvás gombóc elképzelhetetlen fahéj nélkül, akik alapból nem kedvelik ezt az intenzív ízű fűszert. Miért ne kerülhetne fahéj a szilvalekvárba is, amikor az szinte minden szilvás sütemény kötelező hozzávalója? A siker titka a mennyiségben rejlik. A fahéj intenzív íze miatt a kevés mindig több. Megmutatjuk, hogyan készíthetsz lekvárt egyszerűen és gyorsan.

A fahéjas szilvalekvár hozzávalói

  • 2,5 kg magozott szilva
  • 50 dkg befőzőcukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 citrom kifacsart leve
Befőzés: készíts különlegesen fahéjas szilvalekvárt

A fahéjas szilvalekvár elkészítése

A gyümölcsöt mosd meg, vágd félbe, magozd ki. A félbevágott darabokat még egyszer felezd meg.

Tedd főzőedénybe a szilvát és lassú tűzön kezdd el hevíteni. Öntsd rá a citromlevelet és továbbra is lassú tűzön, időnként megkevergetve a lekvárt, a forrástól számított 25 percig főzd. Ekkor keverd hozzá a cukrot, és főzd még a lekvárt 5 percig, majd a fahéjat is szórd bele, alaposan keverd össze.

Az előzőleg alaposan elmosott és lecsepegtetett üvegekbe töltsd a forró lekvárt. Zárd le a kupakokat, majd fordítsd fejre az üvegeket legalább 5 percig.

Ha teljesen kihűlt a fahéjas szilvalekvár, máris felbonthatod és megkóstolhatod.

További cikkek lekvár és befőzés témában az NLCafén:

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top