Gasztro

Hogyan kell hideg uborkalevest készíteni?

Íme a frissítő, nyári uborkaleves receptje, ami negyed óra alatt az asztalra kerül.

Ez a joghurtos uborkaleves olyan finom és olyan jólesik nyáron a nagy melegben, hogy nagyobb adagokban főételként is megállja a helyét. Remekül illik hozzá a gyömbérrel pirított garnéla is, ha valamit még ennénk hozzá, de az uborkaleves pitával is nagyon finom.

Hogyan kell hideg uborkalevest készíteni?

A hideg uborkaleves hozzávalói:

  • fél kiló uborka
  • fél csokor kapor
  • fél csokor menta
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • 500 g zsíros joghurt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

Az uborkákat hámozzuk meg és daraboljuk össze. Mossuk meg a fűszernövényeket is, szárítsuk le és aprítsuk fel őket. A leves minden összetevőjét – kivéve egy evőkanálnyi keveréket az aprított fűszerekből – tegyük a turmixgépbe és pürésítsük. Ízesítsük sóval, borssal. 5 percre tegyük a fagyasztóba. Ha kellően lehűlt, fogyaszthatjuk is.

Grillezett csirke uborkasalátával:

További cikkeink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top