Gasztro

Befőzés: így készítsd a legfinomabb sárgabaracklekvárt

A sárgabaracklekvárt tartják a lekvárok lekvárjának. Hogyan készül? Íme egy kipróbált, egyszerű recept, melyből nagyon finom dzsemet készíthetsz.

Nincs ember, aki ne szeretné a sárgabaracklekvárt. Ezzel az egyszerűen elkészíthető recepttel neked is sikered lesz.

A legfinomabb sárgabaracklekvár hozzávalói

  • 3 kg érett sárgabarack
  • 65 dkg cukor
  • 1 kiskanál pektin
Befőzés: így készítsd a legfinomabb sárgabarack lekvárt

Így főzd be a sárgabaracklekvárt

A sárgabarackot alaposan mosd meg, vágd ketté, szedd ki a magokat. Forralj vizet egy nagyobb lábasban vagy fazékban, 4-5 részletben dobd a vízbe a gyümölcsöt kb. fél percre, majd szűrőkanállal szedd ki és távolítsd el a héjat.

A lekvárfőzőedénybe tedd az előkészített sárgabarackot, óvatosan hevítsd, és a forrástól számítva lassú tűzön főzd 45-50 percig. Időnként fakanállal kevergesd. Ha letelt az idő, add hozzá a cukrot, keverd addig, amíg az feloldódik. Végül keverd el a pektint is a megfőtt gyümölcsben.

A befőttesüvegeket jó alaposan mosogasd el a kupakokkal együtt, majd töltsd bele az elkészült forró sárgabaracklevárt. Csavard rá a tetőt, és állítsd fejre néhány percig. Tartsd dunsztban legalább egy napig.

Másnap felbonthatod és megkóstolhatod a legfinomabb sárgabaracklekvárodat.

Tipp: Cukor és pektin helyett használhatsz befőzőcukrot, így még egyszerűbben készíthetsz sárgabaracklekvárt.

További cikkek lekvár, befőzés témában az NLCafén:

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top