Gasztro

Befőzés: készíts különleges meggyszörpöt

Gyorsan és egyszerűen készíthetsz különleges meggyszörpöt, melyben még a gyümölcsdarabkákat is élvezheted. Mutatjuk, hogyan.

Könnyedén, egyszerűen és gyorsan készíthetsz különleges házi meggyszörpöt, melyben ráadásul még a gyümölcsdarabkákat is évezheted. Segítünk, hogyan csináld.

Befőzés: készíts különleges meggyszörpöt

A házi meggyszörp elkészítése

A házi meggyszörphöz kb. két és fél kilogramm meggyet moss meg, távolítsd el a szárát, magozd, majd vágd legalább négyfelé.

A befőzéshez forralj fel 1 liter vizet, amelyhez előzőleg hozzáadtál 50 deka kristálycukrot. Kristálycukor helyett használhatsz gyümölcscukrot, nyírfacukrot, esetleg a cukor mennyiségének megfelelő folyékony édesítőszert (kb. 65-70 ml). A forrásban lévő vízbe öntsd az előkészített meggyet, forrald vissza a vizet, majd levéve az edényt a tűzről hagyd fél órát állni. Ismét forrald fel a meggyszörpöt és keverj hozzá fél csomag dzsemkocsonyásítót vagy egy kiskanálnyi pektint.

Befőzés: készíts különleges meggyszörpöt

Töltsd a meggyszörpöt az üvegekbe

Amíg áll a gyümölcs a vízben, bőven van időd az üvegek fertőtlenítésére, melyhez először alaposan mosogasd el valamennyit a kupakokkal együtt. Csírátlaníthatsz tiszta alkohollal is, vagy kifőzheted forró vízben.

Miután a dzsemkocsonyásító feloldódott, töltsd a forró meggyszörpöt az üvegekbe. Alaposan zárd le, fordítsd szájával lefelé néhány percre, majd állíthatod a kamra polcára. Amikor teljesen kihűlt a meggyszörp, hígíthatod ízlés szerint szódával, ásványvízzel, ízesítheted citromkarikával, citromfűvel vagy mentalevéllel. Élvezd a zamatos meggydarabkákat.

További cikkek befőzés, szörp témában az NLC-n:

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top