Gasztro

Befőzés: készíts ízletes ribizlilekvárt

A ribizliből fantasztikusan finom és egészséges lekvárt főzhetsz. Segítünk, hogyan csináld!

A ribizli jótékonyan hat az egészségre, hiszen C-vitaminban és antioxidánsokban gazdag gyümölcs, ám emellett nagyon ízletes és rendkívül finom lekvár is főzhető belőle. Segítünk, hogy hogyan készítsd el.

Befőzés: készíts ízletes ribizlilekvárt

Ízletes ribizlilekvár

A befőzéshez folyóvíz alatt moss át két és fél kilogramm ribizlit, majd kézzel vagy villa segítségével távolítsd el a szemeket a szárakról. Az előkészített gyümölcsöt tedd tűzálló edénybe, és lassú tűzön hevítve a forrástól számítva 20 percig főzd. Adj hozzá 40 dekagramm befőzőcukrot, és főzd még további 10 percen át a ribizlit, majd burgonyanyomóval óvatosan préseld át. Ha szereted a darabos lekvárt, ez utóbbit el is hagyhatod.

Befőzés: készíts ízletes ribizlilekvárt

Alaposan kimosott befőttesüvegekbe töltsd az elkészült forró lekvárt, majd jól zárd le, fordítsd fejjel lefelé legalább 5 percre. Dunsztolhatod, de ez nem kötelező. Az ízletes ribizlilekvár kenyérre kenve, süteményekbe, palacsintába töltve is nagyon finom. A felbontott üveget hűtőszekrényben tárold.

További cikkek lekvár, befőzés témában az NLC-n:

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top