Gasztro

Gyors és laktató lakomák gyerekbulikra

A sok szervezés és tervezés mellett érdemes egy kis energiát tartalékolnunk az ételekre is: egyik sem igényel túl nagy kézügyességet és az időnket sem rabolja, azonban a következő falatok láttán a kicsik mosolya garantált!

Vidám mozzarellahernyócskák

Gyors és laktató lakomák gyerekbulikra

Csupán mozzarellagolyó, koktélparadicsom és fekete olívabogyó szükséges a mosolygó kis hernyók elkészítéséhez. Helyezzük őket madársaláta ágyra, és tegyük az asztalra elszórtan kis tányérokra. Ezekkel a falatokkal a gyerekek szórakozva jutnak értékes ásványi anyagokhoz.

Mosolygós szendvicsek

Gyors és laktató lakomák gyerekbulikra

A rajzfilmfigurákat formáló szendvicsek sikere töretlen, így csak a türelmünkön múlik, hogy mit hozunk ki egy szimpla uzsonnára valóból. A gyerekeknek a legegyszerűbb elkészítésével is hatalmas örömöt szerezhetünk.

Pettyes katicabogarak

Gyors és laktató lakomák gyerekbulikra

Teljes kiőrlésű kenyérből szaggassunk ki süteményszaggatóval apró virágformákat, kenjük meg sajtkrémmel, tegyünk rá vékonyra szeletelt, formára igazított sonkaszalámit és jégsalátát. Végül koktélparadicsomból és fekete olívabogyóból készítsünk katicabogarakat. Igazán látványos és biztos nem fognak sokáig az asztalon árválkodni.

Egészséges jégkrém

Gyors és laktató lakomák gyerekbulikra

Szinte nincs olyan gyerek – és felnőtt –, aki ne szeretné a fagylaltot. Az otthoni egészséges változat hozzávalói: joghurt, gyümölcsök tetszés szerint, xilit (cukor helyett), egy kevés tejszín, egy kiöntőforma, pár óra a jégen, és máris kész az egyedi jégkrémünk, ami szebb és egészségesebb is, mint a boltban készen kapható változatai.

Falánk béka úrfi

Gyors és laktató lakomák gyerekbulikra

Ez a legegyszerűbb és legegészségesebb desszert, ami létezik: a cukordinnye belsejét kivájjuk, és apró, színes gyümölcsökkel megtöltjük. A béka szemét szőlőből és a héj egy részéből elkészítjük, majd rátűzzük. Figyeljük meg, milyen gyorsan el fog fogyni az epret, málnát, szőlőt, áfonyát kínáló béka szájából a vitamin.

Smoothie

Gyors és laktató lakomák gyerekbulikra

Készíthetünk turmixot, shake-et, vagy egészen sűrű, kanalazható finomságot is – az alapja mindegyiknek ugyanaz, és a variációk száma végtelen. A tejhez és a gyümölcshöz fantáziánk szerint adagolhatjuk a tejszínt, a joghurtot, esetleg 1-2 gombóc fagylaltot és a fahéjat. Mézzel édesítsük.

Vicces banánpingvinek

Gyors és laktató lakomák gyerekbulikra

Rendkívül egyszerű, mégis rendkívül látványos szereplői lehetnek a gyerekzsúroknak a csokiba mártott banánok. A lábaikat és csőrüket cukordrazséból, szemeiket marcipánból készíthetjük el a gyerekek nagy örömére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top