Gasztro

Hogyan kell bodzaszörpöt készíteni?

Javában tombol a bodzaszezon, de sajnos ez sem tart örökké. Tegyük el télire a tavasz ízét, készítsünk bodzaszörpöt.

Olyan szirupot készítettünk bodzából, amit el lehet tenni télre, hogy a hideg időben is élvezhessük a tavasz ízeit. De vigyázat, csináljunk belőle több adagot, mert nálunk már most majdnem elfogyott az első. 

Hogyan kell bodzaszörpöt készíteni?

Amire szükséged lesz a bodzaszörp elkészítéséhez:

  • 3,5 liter víz
  • 2,5 kg cukor
  • 7 dkg citromsav
  • 1 kávéskanál nátrium-benzoát
  • 30 db bodzavirág

A bodzaszörp elkészítése:

A 3,5 litervízbe 24 órára áztassunk be 30 db nagy bodzavirágot. Szűrjük le, majd keverjük bele a cukrot, a citromsavat és a nátrium-benzoátot. Hagyjuk állni, ameddig a cukor teljesen el nem olvad, de azért időről időre kevergessük meg. Ha teljesen feloldódott a cukor, már lehet is üvegekbe tölteni a bodzaszörpöt, és azokat a kamra polcára felsorakoztatni. 

Hogyan….?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top