Gasztro

Befőzés: készíts eperdzsemet befőzőautomatával

Talán nincs is egyszerűbb módja a lekvárfőzésnek, mint a befőzőautomata használata. Ezzel a géppel még csak a tűz mellett sem kell állnod, sőt abban is biztos lehetsz, hogy egyenletes hőfokon rotyog és tökéletes lesz a lekvárod.

Ha még soha nem próbáltál lekvárt főzni, a befőzőautomatát neked találták ki. Ezzel a módszerrel a legegyszerűbben és a leggyorsabban készíthetsz fantasztikusan finom házi lekvárt. Használhatsz bármilyen gyümölcsöt, most az eperlekvár rejtelmeibe vezetünk be.

Befőzőautomatával készült házi eperlekvár

A gép belsejét első használat előtt alaposan mosd át. Az eperlekvárhoz 2 kilónyi érett gyümölcsöt folyóvíz alatt jól öblíts át, majd szedd ki vagy vágd le a zöld csumákat. Tedd a gépbe az epreket, és adj hozzá egy kiskanálnyi pektint. Ettől a természetes zselésítő anyagtól lesz finoman folyós az eperlekvárod.

Befőzés: készíts eperdzsemet befőzőgéppel

Burgonyanyomóval óvatosan törd át a gyümölcsöt, majd indítsd el a gépet, hagyd addig, amíg a pektin elkeveredik az epervelőben. Önts a gépbe 50 dekányi cukrot, majd tedd rá a tetejét a befőzőautomatára és hagyd a gépet 30 percig dolgozni.

Amíg dolgozik a gép, főzd ki a befőttesüvegeket. Forralj vizet, tedd bele az üvegeket és csírátlanítsd 10 percen át. Amikor a gép elkészült a főzéssel, kanalazd a forró lekvárt az üvegekbe, majd csavard rá a kupakokat. Amikor kihűlt, már meg is kóstolhatod fantasztikusan finom házi eperlekvárodat.

További cikkek lekvárfőzés témában az NLC-n:

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top