Gasztro

Így tedd izgalmasabbá a limonádét!

Tavasszal és nyáron a legszuperebb ital a limonádé! És ezt is lehet izgalmasan készíteni!

Te is szereted a limonádét? Hát persze, ki ne imádná, amikor istenien frissít, ráadásul egészséges (na jó, leszámítva a cukrot) és finom. Van viszont lehetőség a citrom-cukor-víz kombináción túl is, hogy még jobban feldobd ezt a klassz italt. Íme néhány ötlet!

1. Áfonyás limonádé
10 dkg összepréselt áfonyát, 10 dkg citromlevet keverj el, adj hozzá ízlés szerint cukrot, és hígítsd vízzel vagy szódával.

pinterest.com
pinterest.com

2. Mézes-mentás limonádé
A kifacsart citromléhez cukor helyett mézet adj ízesítésként, az italt pedig sűrűn szórd meg mentalevelekkel, melyeket előzetesen megtörtél. Fontos, hogy a mentaleveleket kicsit megtörd vagy megmorzsold, hiszen így tudja igazán átvenni az ízét az ital.

pinterest.com
pinterest.com

3. Levendulás limonádé
A facsart citrom levét édesítsd cukorral és mézzel. A szárított levendulát forrásban lévő vízbe tedd, hagyd néhány percig benne, majd miután a hűlő vízben 10 percet már állt, szűrd le. Ezután máris hozzáadhatod a limonádéalaphoz. 15 g levendula nagyjából 1,5 liter limonádéhoz elegendő.

pinterest.com
pinterest.com

4. Fagyasztott limonádé
Az elkészített limonádét egyszerűen tedd be a mélyhűtőbe. Néhány óra elteltével szuper jégkása lesz belőle, melyet akár sziruppal is tovább ízesíthetsz.

pinterest.com
pinterest.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top