Gasztro

Így úszod meg a legolcsóbban a húsvétot – 5 élelmiszerláncot teszteltünk

Sonka, tojás, torma, kalács, retek: csak a legszükségesebbeket kerestük, azt, ami nem hiányozhat egyetlen húsvéti asztalról sem. A nagy húsvéti árversenyben igencsak igyekeznek az üzletek akciókkal csábítani: a legolcsóbb és a legdrágább termékek között több száz forintnyi is lehet az eltérés. Minimalista húsvéthoz gyűjtöttük össze a boltok legolcsóbb húsvéti hozzávalóit.

TESCO Expressz

Hiába az óriási méret és az árukínálat, megeshet, hogy éppen a legolcsóbb termékeket nem fogjuk megtalálni, mert azok nagyon hamar elfogynak: így jártunk a sonkával is, amelynek két helyen csak hűlt helyét találtuk, akárcsak a tojásnak, amelyből a legolcsóbb és a legdrágább elfogyott. A retek friss, és a tormaválasztékkal sincs gond – ugyanaz az asztali torma márka kapható akciósan a Tescóban is, mint a Sparban. Viszont nem értettük, kalácsból miért nem tartanak sósat.

Megnézem
Összes kép (1)

Összesen: 1733 Ft

ALDI

Olyan friss a retek és az összes többi zöldség és gyümölcs, mintha most szedték volna a kertben, úgyhogy egy vegetáriánus húsvéthoz biztosan itt vásárolnánk be. Nem akar többnek látszani a kínálat, mint ami: a sonkából kétféle van, amelyek ára és őszintén szólva a kinézete is alig tér el, így tényleg csak az ízlés dönt, kalácsból pedig egy, de mivel mindegyiknek megnyerő a kinézete, egy szerény húsvéthoz tökéletes, és tetszik, hogy azért, mert sovány a pénztárcánk, még jó árut kínálnak.

Megnézem
Összes kép (1)

Összesen: 1925 Ft

SPAR

A nagy szupermarket kitesz magáért, hogy náluk vásárolj be húsvétre. Valószínűleg a húsimádókat célozták meg: vannak ugyan olcsó sonkák, de a vásárló pillantása rögtön a közvetlenül mellettük elhelyezett legdrágább ínyenc sonkákra téved. Ugyanígy jól járnak a különleges ízek kedvelői: a hagyományos asztali tormák mellett különböző tejszínes, wasabis és friss reszelt torma is kapható.  A mély almos tojás pedig olyan szép, hogy csak gratulálni tudunk a tyúkoknak a csúcsteljesítményhez.

Megnézem
Összes kép (1)

Összesen: 2056 Ft

CBA

Ahány üzlet, annyiféle választék, így lehet, hogy a szerencsésebbek szebb áruhoz jutnak, mint azok, ahol nem olyan gondos az üzletvezető. Például míg az egyikben szinte hersen a retek, a másikban már érmenagyságúra aszalódott – és csak 40 forint a különbség. A többi üzletből is ismert márkákkal találkoztunk a polcokon, ami viszont meglepő volt, hogy olykor jelentősen drágábban kínálták azt, ami máshol akciós vagy több száz forinttal olcsóbb. Sonkából egyedül itt láttunk baromfisonkát (pulyka- és csirkemellsonkát) a pultban. 

Megnézem
Összes kép (1)

Összesen: 2412 Ft

REÁL

Az egyik tipikus sarki kisboltjában jártunk, csak a legszükségesebb alapanyagokra szorítkozó kínálattal találkoztunk: így fordulhat elő, hogy tojásból csak 10 darabos van, se hat darabos kiszerelésű, se mély almos tojás nem kapható, és úgy látszik, sonkát is azoknak tartanak, akik last minute ünnepi bevásárlók, vagy a vendégsereg már felfalta az egész készletet. A többi látogatott bolttal szemben, ahol volt külön sonkahűtő, itt nyilván a méretek miatt nem volt.

Megnézem
Összes kép (1)

Összesen: 2545 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top