Gasztro

Gyors vacsora: fasírt retektzatzikivel és pitával

Görögösen, frissen és fitten ehetünk ma vacsorát, olyat, ami után jóllakottan, mégis egészségesen dőlhetünk hátra.

Fasírt retektzatzikivel és pitával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • só, bors
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj

A retektzatzikihez:

  • 1 kg retek
  • 2 dl sűrű joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • néhány szál kapor
  • pita a tálaláshoz

Elkészítés:

A darált húst keverőtálba helyezzük, hozzáadjuk a tojást, a sót, borsot, fűszerpaprikát. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon lepirítjuk, majd azt is hozzáadjuk a darált húshoz. Jól összekeverjük, végül a vágott petrezselymet is hozzáadjuk. Pogácsákat formázunk, és serpenyőben kevés olajon kisütjük.

A retket megmossuk, lereszeljük, besózva kicsit állni hagyjuk. Amikor a levét kiengedte, kicsavarjuk, és keverőtálba helyezzük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a joghurtot. Jól összekeverjük, szükség esetén sózzuk, beletesszük a finomra vágott kaprot. A fasírtot a tzatzikivel és pitával tálaljuk.

Gyors vacsora: fasírt retektzatzikivel és pitával

Még több gyors vacsora:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top