Gasztro

Gyors vacsora: sült tészta salsicciatöltelékkel

A szicíliai nyarat, napsütést és olasz vidámságot idézhetjük meg az asztalunkra ezzel a tipikusan olasz étellel. Nem bonyolult elkészíteni, egy órán belül vacsora kerülhet belőle az asztalra.

Sült tészta salsicciatöltelékkel

  • 50 dkg olasz kolbász 
  • 1 kisebb fej szép brokkoli
  • 2 löket extra szűz olívaolaj
  • 1 kis fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg mozzarella
  • 10 dkg pecorino
  • 2 adag leveles tészta
  • só és bors, ki mennyit szeret

Első lépés: kibontom a kolbászt, és alaposan szétmorzsolom a kolbászhúst. Ha ez elkészült, egy lábasban sós vízben megfőzöm (nem teljesen puhára) a rózsáira szedett brokkolit. Egy másik edényben olajon egy kicsit megpirítom a hagymát, és hozzáadom a bőréből kibontott, összemorzsolt kolbászhúst. Miután megpirult, egy nagyon pici fehérborban fedő alatt egy kicsit megpuhítom. A nem teljesen puhára főzött brokkolit egy nagy késsel apróra vágom, és hozzáadom a fehérborban pácolt kolbászos és zöldséges alapszószhoz. 10-15 perc alatt tökéletesre puhulnak a zöldségek, és fantasztikus alaplevet engednek. A tejszínt egy nagyobb tálban egy-két kanál forró, visszamaradt alaplével simára keverem, és hozzáadom a kolbászhúsos-brokkolis csodához. Hozzáadom a szószhoz a sajtot, felforralom egyszer, és elzárom a gázt, lassan hagyom kihűlni.

Kiterítem a leveles tésztát, és szépen elkenem rajta a tejszínes-kolbászos-brokkolis szószt. Feltekerem, a tetejét megkenem tojással, és mehet is a sütőbe 20-25 percre. Ha elkészült, egy kis pihentetés után egyforma szeletekre vágom, és friss salátával tálalom.

Gyors vacsora: sült tészta salsicciatöltelékkel

Még több gyors vacsora: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top