Gasztro

Kihagyhatatlan: medvehagymás-juhtúrós pogácsa

A medvehagyma és juhtúró kiváló párosítás, palacsintában már kipróbáltam. Úgy gondoltam, pogácsában is megállja majd a helyét. A túrós pogácsa receptjét vettem alapul, amely lisztből, túróból és vajból készül. Mindössze annyit változtattam rajta, hogy a túró fele juhtúró lett, és belegyúrtam egy csokor medvehagymát. így születnek az új receptek.

Hozzávalók: 

  • 25 dkg liszt (BL55)
  • 25 dkg vaj 
  • 12,5 dkg tehéntúró 
  • 12,5 dkg juhtúró
  • 1 csokor medvehagyma 
  • 1 teáskanál só
  • A tészta tetejére: felvert tojás, 2-3 dkg reszelt sajt, köménymag 

Az elkészítésről a Főzz otthon blogon olvashatsz!

Kihagyhatatlan: medvehagymás-juhtúrós pogácsa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top