Gasztro

Lejárt csokikat, kekszeket dátumoztak át – itt a lista!

Egy szlovák cég által bérelt Bács-Kiskun megyei raktárban razziáztak az ellenőrök.

Az adóhatóság Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei rendőrökkel együtt nagy mennyiségű élelmiszert találtak egy fülöpjakabi raktárban, ezért azonnal értesítették a megyei kormányhivatal élelmiszerbiztonsági szakembereit. Ők megállapították, hogy a raktárnak nincs engedélye élelmiszertárolásra, emellett higiéniai állapota sem felelt meg az előírásoknak: nagy mennyiségű egér- és madárürülék volt az ingatlanban.

A legnagyobb mennyiségben 2014 júniusában lejárt, Alete Kinder Keks nevű terméket találtak a raktárban. Az elkövetők az eredeti dátumot 2015. júniusra módosították. A helyszínen a hamisításra használt eszközöket is megtalálták, és lefoglalták. A raktárban más termékeket is hamisítottak, a szakemberek 132 raklapnyi kávét, édesipari terméket és energiaitalt foglaltak le.

A vizsgálat jelenlegi szakaszában nem lehet megállapítani, hogy került-e már forgalomba a hamisított termékekből. Felhívták a figyelmet arra: bár a termékeket átcímkézték, a papírdobozon belül, a fóliacsomagoláson még az eredeti 06/2014-es dátum van. A hatóság arra kérte a vásárlókat, hogy amennyiben hamisított termék került a birtokukba, azt jelentsék a Nébih zöld számán (06-80-263-244).

A hamisított termékekről készült fénykép- és videofelvételek elérhetők a Nébih honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top