Gasztro

Gyors ebéd: medvehagymás szűzpecsenye vajas tésztában

A medvehagyma szezonjába léptünk, úgyhogy mostantól semmi sem állhatja utunkat abban, hogy felsorakoztassuk az összes létező finomságot ezzel a zöldséggel. Kezdjük egy szűzpecsenyével!

Medvehagymás szűzpecsenye vajas tésztában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg sertésszűz
  • 1 ek. étolaj
  • 1 tojás
  • 4 darab 10*20cm-es vajas tészta lap
  • 15-20 levél medvehagyma
  • só, bors

A szűzpecsenyét előkészítjük, sózzuk, borsozzuk, kevés zsiradékon körbesütjük. Közben a szűz nagyságának megfelelő vajas tésztát kiterítünk, ráhelyezzük a medvehagymát (ennek hiányában használhatunk más zöld levelű növényt is, például spenótot, mangoldot, kelkáposztát), és beletekerjük az elősütött szűzpecsenyét. A tészta tetejét felvert egész tojással megkenjük, és forró sütőben 200 C fokon 12-15 perc alatt készre sütjük.

Köretként nagyon finom mellé a töltött kelkáposzta, ehhez egy fej káposzta leveleit megfőzzük bő, forró, sós vízben. Kb. 10 cm átmérőjű köröket vágunk belőle, fóliára helyezzük, és a közepébe tölteléket rakunk. Ez úgy készül, hogy apró kockára vágott, kisütött szalonnán 2 evőkanál tejszínnel megpárolunk 2 fej apróra vágott vöröshagymát (ezt célszerű előző nap elkészíteni és hűtőben kihűteni).

A levelek közepébe kanalazzuk a tölteléket, a fólia segítségével kis gömböket készítünk, amit jó alaposan megkenünk, nehogy a főzésnél víz kerüljön bele. Ha elkészültek, forró vízben 2-3 perc alatt átmelegítjük, majd kicsomagoljuk őket.

Gyors ebéd: medvehagymás szűzpecsenye vajas tésztában

Még több gyors ebéd:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top