Gasztro

Szeretjük a hasunkat

A magyar kultúra fontos eleme a gasztronómia. A társasági érintkezéseink nagy részét is a közösen elfogyasztott ételek jellemzik. Gasztronómiánk hosszú évszázadokra nyúlik vissza, és elsősorban az állattartás és növénytermesztés hagyományán alapszik.
Szeretjük a hasunkat

A magyar ételekről és a magyar konyháról az járja, hogy nehéz és túl fűszeres, ami természetesen nem teljes egészében fedi a valóságot, de való igaz, hogy a vörös húsok nagy szerepet töltenek be a konyhaművészetünkben. Érdekes, hogy például a sertéshús és a sertészsír használata a török időknek köszönhető, ugyanis a portyázó törökök minden állatot elvittek, kivéve a sertést, amelyet a muzulmán hitük miatt nem fogyaszthattak. A nép pedig abból gazdálkodott, ami maradt, így aztán igazán finom és különleges fogásokat mondhatunk a magunkénak, amelyek alapja a sertéshús.
A reggeli kolbász, sonka, szalonna vagy tepertő, éppoly népszerű, mint egy isteni hurka-kolbász, vagy egy finom töltött káposzta. Csülköt pékné módra is csak nálunk ehetünk, vagy egy jó kis pacalpörköltet. De gulyás- és Jókai bableves is színesíti a palettát.

Hát igen, nem a könnyű ételek kategóriájába sorolom őket én sem, de alkalmanként igenis nagyon jól tudnak esni a régi hagyományos ízek. Amikor eszembe jut anyukám vasárnapi rántott husija, isteni tepertős pogácsája vagy a húsvéti asztalunk, bizony összefut a nyál a számban.
Lehet valami finomabb a fonott kalácsnál, az isteni sonkánál, főtt tojásnál egy kis tormával megbolondítva? A csábító süteményekről nem is beszélve. Ki tudna ezeknek ellenállni?

Szeretjük a hasunkat

Szerencsére van segítség a nehezebb ételek esetén! Még kislány voltam, amikor anyukámat figyeltem, aki szegény már akkor is epebántalmakkal küszködött. A nagy családi eszem-iszomhoz mindig óvatosan csatlakozott és mellé mindig elfogyasztott egy-egy tablettát is. Gyerekként azt hittem ez valami csodaszer, amitől anyu még jobb lesz, de ma már tudom, hogy csak a magyar hagyományokat követte. Olyan márkát választott, amely számomra is megoldást nyújt, hiszen tapasztaltam hasznos segítségét. A Bila-Git® az epebántalmakkal összefüggő emésztési panaszok szakértője, mely 3 hatóanyagával segít a puffadás, a teltségérzet és az emésztési panaszok megszüntetésében.

Szeretjük a hasunkat

Felnőttek számára naponta 2-3-szor 1-2 filmtabletta, étkezés után. Maximális napi adagja 6 filmtabletta.

Vény nélkül kapható gyógyszer. Epeműködési zavarral összefüggő emésztési panaszokra.

SANOFI-AVENTIS Zrt.
1045 Budapest, Tó u. 1-5. – Tel.: (+36 1) 505 0050 – Gyógyszerin¬formációs szolgálat: (+36 1) 505 0055 – Web: www.sanofi.hu

 

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL 
OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,
GYÓGYSZERÉSZÉT!

Játssz velünk!!!

Ezt jól kifőztük!

Ha újdonságot szeretnél varázsolni a húsvéti asztalra, itt a helyed! Töltsd fel kedvenc húsvéti receptedet a Nők Lapja Café oldalára, és szavazz az általad legjobbnak tartott receptre! A legtöbb szavazatot kapott receptet megjelentetjük a Nők Lapja Café Gasztro rovatában.

Várjuk a különlegesebbnél különlegesebb húsvéti finomságokat!
A receptek beküldésére március 20. és március 30. között van lehetőség.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top