Gasztro

Budapesti kirándulóhelyek: 3 gyönyörű arborétum

A barlangok után most újabb szuper ötletet adunk kiránduláshoz: három gyönyörűi arborétumba is menekülhetsz Budapesten és környékén a március 15-ei felhajtás elől.

Összeállításunkat azoknak készítettük, akik szeretik a tavaszi kirándulásokat, szivesen piknikeznek vagy terveznek hosszabb sétákat a gyerekekkel, miközben megismertetik velük a természet szépségeit. 

Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

A Budapesthez közeli vácrátóti botanikus kert az ország egyik legnagyobb arborétuma. A 27 hektáros kertben közel 13 000 fajta növényfaj él. Az itthoni és Európában őshonos növények mellett a melegházakban a trópusok növényvilágát is megcsodálhatod. A kertben rágcsálók, kisragadozók és rovarevők is élnek, de több mint 62 madárfaj is fészkel itt. Több sikló-, gyík- és békafaj is otthonra talált az arborétumban. A vácrátóti botanikus kertben idegenvezetést is tartanak, de önállóan bejárható útvonalakat is ajánlanak a látogatóknak. A gyerekek a kirándulás, túrázás mellett különböző tematikus foglalkozásokon is részt vehetnek. 

Budapesti kirándulás: 3 gyönyörű arborétum

További információt a Nemzeti Botanikus Kert honlapján találsz. 

Gödöllői Erdészeti Arborétum 

A gödöllői arborétum nem a klasszikus arborétumok közé tartozik. Erdészeti kutatások céljából hozták létre, ezért minden növényből sokkal, de sokkal több van, mint más arborétumokban, olyan, mintha erdőből erdőbe sétálnánk. A kirándulóhely tisztásaival tökéletesen alkalmas piknikezésre, pihenésre. A gyerekeket szuper játszótér várja, de kedvenc helyük egyértelműen az arborétum fahídja, amely egy szakadékon vezet át. 

Budapesti kirándulás: 3 gyönyörű arborétum

További információt a Gödöllői Erdészeti Arborétum honlapján találsz.

Budai Arborétum

A budapesti Corvinus Egyetem budai Campusának épületegyüttesét öleli körbe a Budai Arborétum. A kirándulóhely érdekessége, hogy ez talán az ország egyik legmelegebb területe. Télen fűti a főváros kőrengetege és a fölötte lebegő szennyezett levegő, ami tulajdonképpen üvegházként funkcionál.
Az arborétum ékköve az évelő dísznövények tanösvénye. Itt természetesen nem egyszerre nyílnak a virágok, minden évszakban mást mutat a túraútvonal, ezért megéri a többszöri kirándulást. Érdekes látnivalókat kínál még a különleges formájú és idős fák tanösvénye is.

Budapesti kirándulás: 3 gyönyörű arborétum

További információt a Budai Arborétum honlapján találsz. 

Két éve újult meg a Budai Arborétum:

Programok a március 15-ei hétvégére:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top