Gasztro

Gyors vacsora: aszalt paradicsomos melegszendvics

Amikor este hazaesünk a munkából, mindenhez van kedvünk, csak ahhoz nem, hogy további órákat töltsünk a konyhában. Kiváló megoldás lehet néhány különleges melegszendvics. Annak, hogy mit alkotunk, csak a képzeletünk, illetve az otthon fellelhető alapanyagok szabnak határt.

Aszalt paradicsomos melegszendvics

Hozzávalók 4 szelet kenyérhez:

  • hagymás/fokhagymás kenyér (ha nem kapunk, egyszerű rozskenyér is megteszi)
  • 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom – kimérve kapható a nagyobb élelmiszerboltokban
  • 5-10 dkg félkemény sajt (edámi, gouda, trappista)
  • vaj

Megvajazzuk a kenyérszeleteket, majd elhelyezünk rajtuk néhány darab aszalt paradicsomot, hagyva, hogy egy kis olaj is rácsöpögjön. Megszórjuk őket reszelt sajttal, majd betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg ráolvad a sajt (körülbelül 5 perc).

Gyors vacsora: aszalt paradicsomos melegszendvics

Még több gyors vacsora:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top