Gasztro

Gyors vacsora: currys gombafasírt

A gombafasírt pont középúton helyezkedik el egy zöldséges és egy húsos vacsora között. Laktató, de nem annyira nehezül el tőle a gyomrunk, nekünk való fogás.

Currys gombafasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • ízesítéshez só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál currypor
  • ízesítéshez őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • sütéshez (napraforgó) olaj
  • 2 db zsemle
Kategóriaebéd
Elkészítési idő45 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az apróra kockázott hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, apróra vágott gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a curry fűszerkeveréket és az aprított petrezselymet. Puhára pároljuk a gombát, majd ha kissé kihűlt, elkeverjük benne a tojásokat, és kézzel eldolgozzuk benne a zsemlék belső, fehér részét. 15 percig hagyjuk állni a masszát, majd fasírtokat formázunk, gyengén megforgatjuk őket a zsemlemorzsában, és forró olajban minden oldalukat ropogósra sütjük. Tartármártással kínáljuk.

 

210 kcal/adag

Még több gyors vacsora:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top