Gasztro

Gyors ebéd: modenai spagetti

Nem a szokásos, mezei paradicsomos spagettit esszük ma ebédre. Helyette egy csirkemellel, fehérborral és tejszínnel megbolondított változatot készítünk.

Modenai spagetti

Hozzávalók:

  • 1 konzervkukorica
  • 500 g spagettitészta
  • 2 evőkanál margarin
  • 300 ml főzőtejszín
  • egy kiskanál méz
  • egy filézett csirkemell
  • bors
  • 0,5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál olaj
  • egy-két kiskanálnyi tubusos gulyáskrém
Kategóriaebéd
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A spagettit lobogó forró vízben tedd fel főni. A csirkemellet vágd fel kockákra, és a vaj-olaj keverékén süsd kifehéredésig. Önts alá egy kevés fehérbort, és párold tovább benne. Szórd meg tetszés szerint kukoricával (4-5 evőkanálnyit elbír), majd öntsd rá a főzőtejszínt, keverj bele egy-két kiskanálnyi gulyáskrémet és a mézet. Főzd addig, amíg besűrűsödik. Amikor elkészült, forgasd meg benne a kifőtt és lecsepegtetett spagettit.

Még több gyors ebéd:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top