Gasztro

Ahol már vegán menüt kínálnak az iskolában

Sajnos ez még nem Magyarország, hanem Amerika. A magtól az asztalig – ezt a tendenciát szeretnék elérni és propagálni a tengerentúli intézményben. A cél, hogy diákjaik megismerjék a növénytermesztés folyamatát a kerti termeléstől az ételkészítésig.

Az átmenet 2012-ben kezdődött. Akkor vezették be a vegán menüket az egészséges táplálkozás jegyében. Az igazi áttörést az hozta, amikor a gyerekek is megismerték és megértették a növényi alapú táplálkozás környezetre gyakorolt pozitív értékeit. Mivel az iskola többek között a környezeti értékek megbecsülésére, felelősségre és vezetési ismeretekre oktatja diákjait, az alapítók szerint a kezdeményezés tökéletesen illeszkedik rendszerükbe – írja a onegreenplanet.org.

A MUSE iskola a kaliforniai Calabasasban az első Amerikában, amelyik vegán menüt kínál a diákjaiknak. Az intézmény 2006-ban nyitotta meg kapuit, két központja van. A híres filmproducer, James Cameron és felesége, Suzy Amis Cameron alapította.

Az alapítók: James Cameron és felesége
Az alapítók: James Cameron és neje

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top