Gasztro

Gluténmentes ételek: egy debreceni családi vállalkozás sikere Londonban

Londonban mutatkozik be egy magyar cég GMO- és gluténmentes élelmiszereivel a brit kiskereskedelmi képviselőknek, valamint a szaksajtónak.

A debreceni családi vállalkozás célja a Magyarországon gyártott, magas minőségű gluténmentes élelmiszerek piacra juttatása professzionális módszerekkel. A magyar cég termékei a földtől a fogyasztó asztaláig nyomon követhetőek, így folyamatosan magas minőséget garantálnak.

A cég a kiváló minőségű magyar termékcsalád külföldi forgalmazása érdekében saját disztribúciós hálózatot épít ki Angliától Észtországig. Ezzel egy időben a vállalat termékei minden nagyobb kereskedelmi áruházláncban is megjelennek majd, és bővül a hazai forgalmazóhelyek köre is.

Grafika és dizájn: Ester Communications Kft
Grafika és dizájn: Ester Communications Kft

A társaság közölte: a költségeket és az ökológiai lábnyomot is alacsonyan tudják tartani a saját GMO-mentes nyersanyagaikkal, mivel a gabona saját tulajdonban lévő, magyar szántóföldeken nő, és a föld megművelésétől a kukorica betakarításáig zajló folyamatokat világszínvonalú technológia segíti, amely 2012-ben innovációs díjat is nyert.

A termékek bemutatóján, a londoni magyar nagykövetségen a résztvevők olyan gasztronómiai különlegességeket kóstolhatnak meg többek között, mint a töltött káposzta sushi, kecskesajtos rántott puliszkagolyó, chilis-lime-os garnélarákkal gazdagított kukoricakrém, desszertként pedig túrógombóc, vargabéles, valamint császármorzsa lesz terítéken.

A Civita Food Kft termékei között megtalálhatóak a 100 százalékos kukorica alapú tészta különböző fajtái, kukoricaliszt, kétféle kukoricadara, illetve extra szűz kukoricaolajok. A termékek köre várhatóan tovább bővül, még ebben az évben tervezik, hogy itthon és a régióban egyaránt piacra lépnek saját, szintén kukorica alapú, gluténmentes kekszcsaláddal is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top