Gasztro

Gyors vacsora: spanyol zöldségleves – gazpacho

Egy falatnyi nyarat hozunk ma vacsorára, napsütést varázsolunk az ebédlőasztalra ezzel a zöldséglevessel.

Spanyol zöldségleves (gazpacho)

Hozzávalók:

  • 50 dkg érett paradicsom hámozva, kimagozva, kockára vágva
  • 2 dl paradicsomlé
  • 10 dkg kígyóuborka meghámozva
  • 2 db kaliforniai zöldpaprika
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál lime-lé
  • 2 dl extra szűz olívaolaj
  • 1 dl borecet
  • 5 dl víz
  • só, bors
  • 2 szelet fehér kenyér

Vágd nagyobb darabokra a zöldségeket (paradicsom, kígyóuborka, paprika) és a kenyeret, majd locsold meg a borecettel és egy deci olívaolajjal. Tedd a keveréket hűtőbe egy éjszakára. Másnap öntsd fel a paradicsomlével, a vízzel, és turmixold össze. Ízesítsd sóval, borssal, kevés lime-lével.

Gyors vacsora: spanyol zöldségleves (gazpacho)

Még több gyors vacsora:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top