Gasztro

Húshagyókedd: puha kalács a nagyböjt előtti utolsó napra

A böjt ideje alatt tilos tápláló és örömet okozó ételeket enni, ezért még húshagyókedden egy nagyot buliznak és esznek. Az észt tradicionális húshagyókeddi ételek a borsó- vagy a bableves sertéslábbal főzve, és manapság tejszínnel töltött fánk. Bloggerünk ehelyett kalácsot készített, magyar recept alapján.

Hozzávalók:

4 dl langyos tej, 5 evőkanál cukor és 6 dkg élesztő

1 kg búzafinomliszt

2 dl tej, 10 dkg margarin (vaj)

50 szem szacharin, feloldva

3 egész tojás

1 dl étolaj

A kakaós részhez:

2 evőkanál kakaó

4 evőkanál tej

Az elkészítésről a Vikerforell blogon olvashatsz!

Húshagyó kedd: puha kalács a nagyböjt előtti utolsó napra
Húshagyó kedd: puha kalács a nagyböjt előtti utolsó napra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top