Gasztro

Húshiány a piacokon

Azért van húshiány, mert tisztul a piac – legalábbis a Napi Gazdaság szerint. Ennek ellenére visszatértek a feketén árusított húsok a budapesti piacokra.

Több húsféléből – elsősorban egyes baromfitermékekből – is hiány alakult ki az utóbbi hetekben a budapesti piacokon, szakértők szerint ennek hátterében a feketegazdaság visszaszorítása érdekében tett kormányzati intézkedések állnak.

Mint Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke elmondta, tagjaik közül néhányan érzékelték, hogy az általuk előállított minőségi, friss hús iránt megnőtt a kereslet a budapesti régióban. Szerinte ez különösen annak fényében kedvező fejlemény, hogy korábban a tisztességes húsipari vállalatok szinten képtelenek voltak termékeiket értesíteni a régióban. A szövetség véleménye szerint ebben jelentős szerepe van a pénztárgépek online bekötésének, és annak, hogy az elmúlt időszakban a hatóságok szigorították a budapesti, illetve a főváros környéki hús nagy- és kiskereskedelmi egységek, hűtőházak, kisebb gyártó üzemek ellenőrzését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top