Gasztro

Gyors vacsora: héjában sült krumpli dióval, gorgonzolával és körtével

A burgonya kicsik és nagyok örök favoritja: olcsó, minden sarkon beszerezhető alapanyag, amit végtelen módon variálhatunk és könnyen gyors vacsorát kreálhatunk belőle. Bereznay Tamás laktató, sajtos-krumplis fogása pont ilyen.

Héjában sült krumpli dióval, gorgonzolával és körtével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 dkg vaj
  • 1 darab körte
  • 4 nagy burgonya
  • 10 dkg gorgonzola
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1 evőkanál méz
Kategóriavacsora
Elkészítési idő50 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A burgonyát forró víz alatt alaposan megsikáljuk. Tepsire tesszük, és 180 fokos sütőben puhára sütjük.

Közben a körtét kockára vágjuk, majd vaj és méz keverékén, forró serpenyőben kissé megpirítjuk.

Miután a burgonya megsült, hosszában kettévágjuk, és kissé kinyitjuk. Még forrón belemorzsoljuk a gorgonzolát, megszórjuk a dióval és a sült körtével.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top