Gasztro

Gyors vacsora: paradicsom-krémleves babbal és magokkal

Ezen a sötét, téli estén egy szívet-lelket melengető gyors vacsorával készülünk: a gazdag paradicsom-krémleves garantáltan feldobja az estédet.

Paradicsom-krémleves babbal és magokkal

Hozzávalók:

  • 1 kis, apróra vágott vöröshagyma
  • 500 g paradicsomkonzerv
  • 800 ml zöldség alaplé
  • 3 levél zsálya
  • 450 g párolt barnarizs
  • 1 kis ágacska rozmaring
  • 6 db hosszúkás, apróra vágott paradicsom
  • 5 levél bazsalikom
  • 2 db babérlevél
  • 3 gerezd aprított fokhagyma
  • 500 g tarka bab

Ízesítéshez:

  • cukor
  • bors
  • balzsamecet
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Süssük üvegesre a fokhagymát és a vöröshagymát olívaolajon. Öntsük rá a babot, adjuk hozzá a zöld fűszereket, és pirítsuk még pár percig. Végül kanalazzuk rá a paradicsomot, öntsük rá a zöldséglevest, és főzzük 20 percig.

Vegyük ki a levesből a rozmaringot és a babérlevelet, majd turmixoljuk össze az egészet a turmixgépben. Tálalás előtt ízesítsük ecettel, cukorral, sóval és borssal. A végén szórjuk rá a rizs- (vagy búza)szemeket, és díszítsük friss, zöld fűszerekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top