Gasztro

Valentin-nap: szív alakú palacsinta – recept

Nincs olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát. Valentin-nap reggelén pedig mivel is kedveskedhetnénk a családunknak, szerelmünknek, mint isteni finom, szív alakú amerikai palacsintával?

A palacsintatészta bekeverése pofonegyszerű, így a kezdő szakácsok, apukák is nyugodtan nekiállhatnak. A nagyobb gyerekek is segédkezhetnek az elkészítésben, a kinyomózsák gondoskodik a szórakoztatásukról. A kreatívabbak a szívecskeforma helyett más alakzatokkal is kísérletezhetnek. Az amerikai palacsinta tésztájának sűrűsége akár betűk, rövidebb szavak kisütését is engedi, így igazi szerelmes üzenetet is tálalhatunk Valentin-nap reggelén.

Valentin napi megleptés reggeli: szív alakú amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • 1 nagy tojás, enyhén felverve
  • 1 bögre tej
  • 2 evőkanál vaj felolvasztva, de enyhén lehűtve
  • kb. 1 evőkanálnyi vaj a sütéshez

Melegítsd fel a palacsintasütőt, de ne legyen túl forró. Keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, majd add hozzá a tejet és a 2 evőkanál olvasztott vajat. Ne ijedj meg, ha kisebb csomók maradnak benne.

Valentin-napi ötletek:

Segítünk a pasiknak – Ezektől a Valentin-napi programoktól elolvad a nő
10 perces cupcake-recept Valentin-napra
Valentin-napi ötletek, ha nem tudod, mit ajándékozz a szeretett férfinak
 

A forró serpenyőbe tégy fél teáskanál vajat, szépen járasd körbe, hogy mindenhol kapjon zsiradékot. Töltsd a tésztát kinyomózsákba (a csőre kb. fél centi átmérőjű lehet) csavard össze a tetejét, és a biztonság kedvéért zárd le befőttesgumival. Rajzolj a forró palacsintasütőbe szív formákat, amiket aztán szépen kitölthetsz. Ha kezd lukacsos lenni a tészta teteje (kb. 2 perc), fordítsd meg, és süsd aranybarnára a másik felét is.

Tejszínhabbal, finom lekvárral és sok-sok szeretettel tálalhatod!

Állítólag ez a világ legjobb amerikai palacsintája:

Ha még nem volt elég az amerikai palacsintából:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top