Gasztro

Bolti helyett: így csinálj pattogatott kukoricát házilag!

Ha nem akarod megvenni a zacskós, aromákkal ízesített popcornt, akkor itt a sokkal egyszerűbb és olcsóbb megoldás. A házi popcornt ráadásul a kedved szerint ízesítheted, és zsiradék sem kell hozzá.

A The Kitchn blog remek videójából kiderül, hogy a trükkhöz mindössze egy papírzacskóra és nagyjából 50-100 gramm pattogatni való kukoricára lesz szükségünk. Pattogatni való kukoricát a nagyobb boltok biorészlegén találunk, zacskót pedig a netről is rendelhetünk fillérekért.

A kukoricát belerakjuk a zacskóba, aminek háromszor lehajtjuk a száját, és mehet is a mikróba. Se olaj, se vaj nem kell hozzá, így diétásabb lesz, fűszerekkel viszont kísérletezhetünk. Mikrótól függően 2-4 perc alatt pattog ki a kukorica, de ha hallgatózunk, akkor nagyon mellé nem lőhetünk. Ha kettőnél több másodperc telik el két pattogás között, akkor végeztünk.

Ebből a cikkünkből az is kiderül, hogy ha lábosban készítenéd el a pattogatott kukoricát, akkor mit kell tenned. Már csak annyit tennénk hozzá, hogy munkatársnőnknek az elektromos főzőlapon a 4-es fokozat vált be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top