nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Mit főzzek ma ebédre? Almával töltött pulyamellet

Mit főzzek ma ebédre? Almával töltött pulyamellet

A gyümölcsök és a húsok általában jó barátságban vannak egymással. Különösen igaz ez a fehér húsokra és az almára.
NLCafé
f Ajánlom

Almával töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 800 g pulykamellfilé
  • 150 g savanykás alma
  • 100 g sajt
  • 2 db tojás
  • 100 g liszt
  • 200 g zsemlemorzsa
  • só, reszelt szerecsendió
  • olaj a sütéshez

A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjük az almával, és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Az elkészített töltelékkel a szeleteket betöltjük, két végét felhajtjuk, és szorosan feltekerjük, majd a végeit fogvájóval letűzzük.

A tojásokat felütjük, felverjük. A betöltött húst lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk és a felmelegített olajban lassan készre sütjük, majd lecsepegtetjük, és rézsútosan felszeletelve tálra rendezzük. Bármilyen burgonyaköretet adhatunk hozzá.

Mit főzzek ma ebédre? Almával töltött pulyamellet
Megosztás Facebookon