Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Almával töltött pulyamellet

A gyümölcsök és a húsok általában jó barátságban vannak egymással. Különösen igaz ez a fehér húsokra és az almára.

Almával töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 800 g pulykamellfilé
  • 150 g savanykás alma
  • 100 g sajt
  • 2 db tojás
  • 100 g liszt
  • 200 g zsemlemorzsa
  • só, reszelt szerecsendió
  • olaj a sütéshez

A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjük az almával, és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Az elkészített töltelékkel a szeleteket betöltjük, két végét felhajtjuk, és szorosan feltekerjük, majd a végeit fogvájóval letűzzük.

A tojásokat felütjük, felverjük. A betöltött húst lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk és a felmelegített olajban lassan készre sütjük, majd lecsepegtetjük, és rézsútosan felszeletelve tálra rendezzük. Bármilyen burgonyaköretet adhatunk hozzá.

Mit főzzek ma ebédre? Almával töltött pulyamellet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top