Gasztro

Vasárnapi boltzár – jöhet az Aldi tejbolt, a Lidl pékség?

A pékek és tejboltok mentesülnek a vasárnapi boltzár alól. A saját pékrészlegük kialakítására komoly összegeket költő boltláncok – Lidl, Aldi, Tesco – akár ezt is kihasználhatják.

A vasárnapi boltzár jövő márciusi bevezetése kedvezhet az online boltoknak. Emellett van egy másik lehetőség, amely elméletileg lehetőséget ad a boltláncoknak arra, hogy kikerüljék a korlátozást.

A vasárnapi boltzárról szóló törvény kimondja, hogy a kizárólag pékárut és tejterméket árusító boltok vasárnap is nyitva lehetnek 5-től 12 óráig. A pékáruk azért érdekesek, mert az elmúlt időszakban igen fontos szerepet játszanak a boltláncok stratégiájában: többek között a Lidl és az Aldi sorra alakította ki a saját sütödével rendelkező pékrészlegeket a már meglévő és megnyíló áruházaiban, emellett sok Tesco Expresszben is van saját sütöde, és a Sparokban is megjelentek a frissen sütött péksütik az elmúlt években…

A teljes cikket a Mindenár blogon találod!

Vasárnapi boltzár - jöhet az Aldi tejbolt, a Lidl pékség?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top