Gasztro

30 perces desszert: áfonyás–barackos galette

Könnyed nyáridézés a karácsonyi cukorsokk előtt! Lehet édes vagy sós. Tölthetjük pudinggal, túróval, gyümölccsel és magokkal. De akár zöldséggel és sajttal is.

Ha azt mondom, félórás desszert, nem hazudok. A pihentetést leszámítva a tészta összeállítása 3 perc, a töltelék elkészítése 5 perc, és maga a sütés nagyjából 20 percet vesz igénybe. 

Hozzávalók

Töltelék:

  • 1 nagy őszibarackkonzerv
  • 100 gramm áfonya
  • 3 evőkanál barna cukor
  • vaníliakivonat
  • pici őrölt fahéj
  • 1 púpos evőkanál keményítő

Tészta

  • 200 gramm liszt
  • 100 gramm cukor
  • 1 csipet só
  • 120 gramm hideg vaj felkockázva
  • 60 ml hideg víz
  • 1 tojás a tészta lekenéséhez
  • cukor a tészta tetejére 

Az elkészítésről a Makuka blogon olvashatsz!

30 perces desszert: áfonyás-barackos galette

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top