Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Sonkás rakott karfiolt

Az egyszerűbb néha jobb alapon ma készítsünk egy nem túl bonyolult, könnyű vacsorát, az egész család örömére.

Sonkás rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 600 g karfiolrózsa
  • 200 g főtt füstölt sonka
  • 100 g rizs
  • 4 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 60 g vaj
  • 100 g trappista sajt
  • 50 g zsemlemorzsa
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

A megtisztított, alaposan megmosott karfiolt rózsáira szedjük, a sonkát finomra vágjuk, vagy ledaráljuk. Enyhén sós vízben a karfiolt puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. Közben a rizst két deciliter hideg vízben lassú tűzön megfőzzük, kihűtjük, és a sonkával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és a fele mennyiségű karfiolt elterítjük benne, majd rátesszük a rizses tölteléket. A tojásokat felverjük, a tejföllel simára keverjük, enyhén sózzuk, és a töltelékre öntjük, majd befedjük a maradék karfiollal, és reszelt sajttal megszórjuk. Közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.

Mit főzzek ma vacsira? Sonkás rakott karfiolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top