nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Mit főzzek ma vacsira? Indiai pulao rizst

Mit főzzek ma vacsira? Indiai pulao rizst

Indiai ízek, csupa zöldség és fűszer, no meg rizs. Estére szuper vacsorát rittyenthetünk magunknak ezek egyvelegéből.
NLCafé
f Ajánlom

Indiai pulao rizs

Hozzávalók:

  • 2 kávéskanál só
  • 1 hegyes erős zöldpaprika
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1/2 kávéskanál kurkuma
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 1 centi friss, reszelt gyömbér
  • 10 dkg, kis rózsákra szedett karfiol
  • 30 dkg hosszú szemű basmati rizs
  • 2 db, cikkekre vágott citrom
  • 3 darab, apró kockákra vágott paradicsom
  • 8 dl víz
  • 2 evőkanál vaj
  • 10 dkg, apró kockákra vágott sárgarépa
  • 2 darab babérlevél
  • 10 dkg zöldbab
Kategóriavacsora
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Felmelegítjük a vajat, és megpirítjuk benne a zöldpaprikát, a gyömbért és a kurkumát. A paradicsom kivételével hozzáadjuk a zöldségeket, és 4-5 percig pároljuk őket.

Belekeverjük a rizst, forró vízzel felöntjük, majd beletesszük a paradicsomot, a babérlevelet, a római köményt és a sót is. Ha megfőtt, eltávolítjuk a babérleveleket.

Citromcikkekkel díszítve tálaljuk.

Megosztás Facebookon