Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Francia bundás kenyeret

A bundás kenyeret felénk általában sósan készítik, épp ezért izgalmas a francia verzió, ami fahéjasan, szerecsendiósan és vajasan készül. Próbáljuk ki!

Francia bundás kenyér

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 2 ek. vaj
  • 1 kk. fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 szelet fehér kenyér
  • kevés reszelt szerecsendió
Kategóriavacsora
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Villával összekeverjük a tojásokat, a tejet, a vaníliás cukrot és a fűszereket.A masszában alaposan megforgatjuk a szeleteket, majd kevés Ramán mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Még melegen meghintjük őket porcukorral.
Epret, banánt, áfonyát kínálhatunk mellé, tálalhatjuk mézzel vagy juharsziruppal megöntözve is.

Tipp: toastkenyér helyett néhány napos, szikkadt kenyérből is készíthetjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top