Mézeskalács

2 isteni likőr az ünnepi koccintáshoz

Két ellenállhatatlan likőrreceptet hoztunk neked. Karácsonyig még van időd elkészíteni.

Szederlikőr

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 80 ml víz
  • 1 rúd fahéj
  • 2,5 dl vodka
  • 1 ánizs
  • 25 dkg szeder
Kategória desszert
Elkészítési idő 50 perc
Nehézségi szint könnyű

Elkészítés:

  1. Tedd a gyümölcsöt befőttes üvegbe, és öntsd fel vodkával.
  2. Add hozzá a fahéjat és az ánizst.
  3. Érleld hűvös helyen legalább 3 hétig. Olykor rázogasd meg az üveget.
  4. Három hét után készítsd el hozzá a szirupot, ehhez egy kisebb edényben forrald össze a vizet a cukorral.
  5. Öntsd össze az alkoholos gyümölccsel, és hagyd a hűtőben érlelődni még további egy hétig, végül rázd jól össze, és szűrd le az egészet egy steril gézen keresztül.  Néhány óra alatt lecsöpög.
  6. Ekkor a kész likőrt töltsd át üvegekbe. Hónapokig eláll. 

 

Mogyorókrémlikőr

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tartós habtejszín
  • 3 dl vodka
  • kb. 10 dkg (kevesebb vagy több, ízlés szerint) porcukor
  • 15 dkg Nutella
Kategória desszert
Elkészítési idő 30 perc
Nehézségi szint könnyű

Elkészítés

  1. A habtejszínt melegítsd fel a porcukorral, keverd el benne simára a Nutellát, és főzd majdnem forralásig. Ekkor tedd félre.
  2. Amikor kihűlt, öntsd hozzá az alkoholt. Rázd jól össze, majd töltsd üvegekbe.
  3. Tárold hűtőben. Két-három hét alatt elfogyasztandó.

Tipp:
Nagyon egyszerű elkészíteni, csak vigyázni kell az elején, hogy ne forrald túl a tejszínt, nehogy odaégjen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top