Gasztro

A tortadizájn-fesztivál képekben: érdi háziasszony szárnyalta túl a profikat

Nemrég mutattuk be <a href="https://nlc.hu/gasztro/20141021/suti-torta-dizajn-magyar-kepek/">legjobb feltörekvő édességdizájnereket</a>, miután egyre többen éreznek rá arra itthon is, hogy a megszokottnál sokkal többet ki lehet hozni egy-egy tortából vagy süteményből. Ezen a hétvégén megtartják az első Sütnicake Sütemény és Tortafesztivált, aminek az egyik különlegessége, hogy amatőr és profi cukrászok nevezhettek az <i>Alice csodaországban</i> témájára készített tortakölteményekkel. A zsűri egy hobbicukrász remekébe szeretett bele legjobban, de összességében is meglepte őket, mennyi komoly pályamű érkezett. Megmutatjuk őket.
A profi és a hobbicukrász mezőny erősen összemosódott a zsűri szerint. Ez a profi kategória nyertese, amit Pásztor Petra alkotott meg csupa ehető alapanyagból.
A profi és a hobbicukrász mezőny erősen összemosódott a zsűri szerint. Ez a hobbi kategória nyertese.
A hobbi kategória győztese sem fukarkodott a figurákkal, és a zsűri agyondicsérte a tortát, pedig a készítőjéről csak annyit tudni, hogy Érden lakik, és nem cukrász, háziasszony.
A profi kategória győztese sem fukarkodott a figurákkal, Pásztor Petráról azt lehet tudni, hogy bár végzett cukrász, a szakmában sosem dolgozott.
Emelet emelet hátán, tetején az egyik legjobban sikerült macskafejjel.
Emelet emelet hátán, tetején az egyik legjobban sikerült macskafejjel. Sokáig nem hittük el, hogy nem műanyag.
Szépen megmunkált beszélő rózsák bolondgombával.
Szépen megmunkált beszélő rózsák bolondgombával.
Minden dekorációnak ehetőnek kellett lennie, és ennek szinte minden alkotás eleget is tett. Egyedül az alapok készültek hungarocellből, amikre a torták kerültek, és néhány tornyos alkotás nem maradt v
Minden dekorációnak ehetőnek kellett lennie, és ennek szinte minden alkotás eleget is tett. Egyedül az alapok készültek hungarocellből, amikre a torták kerültek, és néhány tornyos alkotás nem maradt volna egyben némi belső merevítés nélkül.
Egy egyszerűbb, de elegánsabb verzió, kivételesen művirágokkal. A zsűri azt mondta, ezt díjazni emiatt nem akarták volna.
Egy egyszerűbb, de elegánsabb verzió, kivételesen művirágokkal. A zsűri azt mondta, ezt díjazni emiatt nem akarták volna.
Még egy letisztult torta.
Még egy letisztult torta.
Az első itthoni tortadizájn-versenyre összesen 35 cukrászalkotás érkezett, és olyan erősnek találták a mezőnyt, hogy ki is állítják mindegyiket.
Az első itthoni tortadizájn-versenyre összesen 35 cukrászalkotás érkezett, és olyan erősnek találták a mezőnyt, hogy ki is állítják mindegyiket. Az látszott, hogy sokan a Tim Burton-féle filmfeldolgozásból indultak ki, amiben Johnny Depp vadult Kalaposként.
A beérkezett tortát ők zsűrizték: A szakmai zsűri tagjai: Horváth Eszter (SUGAR! Design cukrászda, cake designer)  , Osvárt Judit – Design Hét Budapest - project vezető)  Bakcsy Árpád - ételfotós, Már
A beérkezett tortákat ők zsűrizték: Horváth Eszter, a SUGAR! dizájncukrászda tortatervezője, Osvárt Judit, a Design Hét Budapest projektvezetője, Bakcsy Árpád ételfotós, Márk Szonja cukrász, blogger és T. Nagy Tamás
Mind a 36 nyertes tortát kiállítják hétvégén az Iparművészeti múzeumban.
Mind a 36 nevezett tortát kiállítják hétvégén az Iparművészeti Múzeumban.
Tortafesztivál
Tortafesztivál
Tortafesztivál
Tortafesztivál
Tortafesztivál
Tortafesztivál
Tortafesztivál
Tortafesztivál
Tortafesztivál
Tortafesztivál
Tortafesztivál
Tortafesztivál
Tortafesztivál
Tortafesztivál
Ez a torta azért üt el a többitől, mert száz százalékig vega, és direkt természetes színekkel készült
Ez a torta azért üt el a többitől, mert száz százalékig vega, és direkt természetes színekkel készült
Az első magyar tortafesztivál képekben: egy érdi háziasszony lenyomta a profikat
Az első magyar tortafesztivál képekben: egy érdi háziasszony lenyomta a profikat
Az első magyar tortafesztivál képekben: egy érdi háziasszony lenyomta a profikat
Viszlát a torták között! :D
Viszlát a torták között! 😀
És nem csak torták lesznek.
És nem csak torták lesznek.
SÜTNICAKE Sütemény és Tortafesztivál

A tortafesztivál alatt november 8-9. között igazi desszertszalonná alakul az Iparművészeti Múzeum gyönyörű aulája, ahol számos hazai cukrászat és cukrász mutathatja be termékeit, kreatív alkotásait. A hagyományos sütik mellet cupcake-ek és tartelette-ek, brownie-k, cake popok, macaronok, torták várják majd az édesszájúakat. Kóstolni és elvinni is lehet belőlük.

A Gasztroszínpadon népszerű gasztrobloggerek látványos bemutatói várhatók, emellett itt nyitják meg Raj Ráchel marcipánképkiállítását, de lesz tortadíszítő verseny, cukorcsipke- és karamelldísz-készítés, macaron- és bonbonkészítő bemutató, gyerekeknek marcipánfigurázás. A programok között szerepel még az Iparművészeti Múzeum különleges kiállítása, melyen századfordulós cukrászati eszközöket és tárgyakat mutatnak majd be.

Mikor?

2014. November 8.-9.
Hol?
Iparművészeti Múzeum
Nyitva tartás
Szombat: 9.00- 21.00 Vasárnap: 9.00- 20.00
Jegyárak
Felnőtt: 2200 Ft 6 év alatt ingyenes 6 év felett: 1500 Ft Nyugdíjas: 1500 Ft
Facebook
https://www.facebook.com/tortafesztival

Instagram
#sutnicake

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top