Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Sajtos cukkinitócsnit!

A tócsni olcsó, laktató, és a közhiedelemmel ellentétben sokféleképpen elkészíthető. Most egy cukkinis, szalonnás verzióval állunk elő vacsorára.

Sajtos cukkinitócsni pirított szalonnával

Hozzávalók:

  • 3 ek. liszt
  • 50 dkg cukkini
  • 2 ek. szezámmag
  • ízlés szerint bors
  • a sütéshez olaj
  • 15 dkg szalonna
  • 2 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • ízlés szerint só
  • 15 dkg reszelt, félkemény sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. A cukkiniket megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a felvert tojással, a reszelt sajttal, a liszttel és a szezámmaggal. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük.

2. Felhevített serpenyőben olajon, alacsony lángon oldalanként 2-3 perc alatt készre sütjük.

3. A szalonnát felcsíkozzuk, ropogósra sütjük. A tócsni tetejére szórjuk, tejföllel kínáljuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top