Gasztro

Mit főzzek ma ebédre? Marhapörköltöt áfonyával!

Ezen a hétvégén a hagyományos recepteket vesszük elő, csak épp kicsit megbolondítva. Ma a marhapörköltet áfonyásítjuk.

Marhapörkölt áfonyalekvárral és aszalt áfonyával

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalapocka
  • 3 fej közepes vöröshagyma
  • 2 evőkanál áfonyalekvár
  • 10 dkg aszalt áfonya
  • fél dl olaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 10 darab rozmaringlevél
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A húst kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a forró zsiradékon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a húst, a zúzott fokhagymát és nagy lángon, állandóan kevergetve fehéredésig pirítjuk. Elfőzzük a levét, hozzáadjuk a paradicsompürét, az apróra vágott rozmaringleveleket, és ezt is alaposan lepirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, amit ha kell, időnként pótolunk, ízesítjük sóval, és puhára pároljuk a húst. A legvégén hozzáadjuk az áfonyalekvárt és az aszalt áfonyát, összeforraljuk, és már tálalhatjuk is.

Mit főzzek ma ebédre? Marhapörköltöt áfonyával!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top