nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Mit főzzek ma ebédre? Tejszínes rakott krumplit!

Mit főzzek ma ebédre? Tejszínes rakott krumplit!

A rakott krumplinak szerintem időnként muszáj előkerülnie a repertoárból, de nem árt neki, ha néha újítunk rajta. Most például tejszínnel készítjük tejföl helyett.
NLCafé
f Ajánlom

Tejszínes rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,2 kg burgonya
  • 10 tojás
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 5 dl főzőtejszín (vagy 3 dl főzőtejszín és 2 dl tejföl)
  • 1 ek mustár
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 ek vaj a tál kikenéséhez

Elkészítése:

A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, és hűlni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk. A lila hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A kolbászt vékonyra karikázzuk. A főtt burgonyákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy kerámia- vagy tűzálló tálat kivajazunk, az aljára egy réteg burgonyát fektetünk, erre jöhet egy adag tojás és kolbász. Megszórjuk hagymával, meglocsoljuk a mustárral, sóval, borssal összekevert tejszínnel (vagy tejszín-tejföl keverékével), majd ismét egy réteg burgonya, tojás-kolbász-hagyma jön. A tetejére burgonya kerül, erre öntjük a maradék tejszínt. 200 °C-os sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Mit főzzek ma ebédre? Tejszínes rakott krumplit!
Megosztás Facebookon