Gasztro

Igazi régimódi diós szilváslepény

A nagyanyó süteményeinél nincs jobb! Erre a megállapításra jutottunk az urammal kettecskén, és fél nap alatt fel is faltunk egy tepsi diós lepényt.

A rottyantott házi szilvalekvár az őszi hangulat miatt került bele, nagyon jól illik a sütibe, egyedül csak a dió beszerzése okozott némi fejtörést, mivel az új dió még vizes, nem lehet darálni, a régit pedig a lelkiismeretesebb kofa nem ajánlja. De a problémát áthidaltuk, egy másik árusnál. Igaz, nem olcsón, 700 forintomba került 20 dkg.

A házi szilvalekvárral az utóbbi években nagy barátságban vagyunk, amikor és ameddig tudok főzök még néhány üveggel belőle. Összeturmixolás előtt tettem néhány kanállal  a tésztára, így nagyobb darabok is jutottak a sütibe, a többit pedig főztem tovább télire.

Igazi régimódi diós szilváslepény

Hozzávalók

A tésztához:

  • 35 dkg finomliszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 20 dkg puha vaj

A töltelékhez:

  • 3 tojás, elválasztva
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg dió, darálva
  • szilvalekvár
  • a nyújtáshoz finomliszt

Az elkészítésről a Marmalade blogon olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top