Gasztro

Szuperolcsó most az alma

Irány a zöldséges! Az alma ára ugyanis 40 százalékkal csökkent a tavaly augusztusihoz képest.

A zöldségfélék ára 5,3 százalékkal mérséklődött 2013 augusztusához képest. A zöldpaprika ára 9,8 százalékkal nőtt, a másik két terméké viszont 9,8, illetve 12,1 százalékkal csökkent – derül ki a KSH statisztikájából.

A gyümölcsfélék árcsökkenése a júliusi 19,0 százalékosról 6,4 százalékosra lassult augusztusban. Ebben az időszakban legnagyobb arányú az őszibarack és a szilva értékesítése volt. Az őszibarack ára 3,8 százalékkal nőtt, a szilváé pedig 13,3 százalékkal csökkent. Az alma ára 40 százalékkal mérséklődött a tavaly augusztusihoz képest, de igazán jelentős súlya szeptember–októberben lesz.

Idén augusztusban az állati termékek ára 3,0 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál. A tojás ára 3,7, a tej termelői ára 2,6 százalékkal nőtt.

A gyümölcsfélék ára 16 százalékkal maradt el a 2013. január–augusztusitól. Az őszibarack és a sárgabarack ára 9,1, illetve 25 százalékkal nőtt, a meggyé és a málnáé 48, illetve 20 százalékkal csökkent. Az ipari alma és a borszőlő betakarítása már elkezdődött, esetükben 43, illetve 13 százalékkal mérséklődtek az árak.

Ide kattintva szemezgethet almás receptjeinkből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top