Gasztro

Nem fizet a KLIK a menzán megfulladt kislány családjának

A szülőknek az fáj legjobban, hogy senki nem vállalja a felelősséget gyermekük haláláért. Úgy döntöttek, beperlik a KLIK-et.

Tavaly januárban történt a tragédia egy úrkúti általános iskolában. Egy 13 éves kislány félrenyelt egy darab kovászos uborkát, majd pánikba esve kirohant az udvarra. Bár több gyerek is látta, mi történt, senki nem segített a kislánynak. Végül az udvaron találtak rá eszméletlen állapotban. Másfél héttel később aztán a kórházban meghalt.

Az iskola fenntartója a történtek után egymillió forintot ajánlott a családnak. A Blikk szerint azonban a KLIK most azt közölte: sajnálják, ami történt, de kártérítést mégsem fizetnek, mert szerintük nem lehetett volna megakadályozni a tragédiát. Az általuk felkért szakértő azt állapította meg, hogy az ételdarab olyan szerencsétlenül ékelődött Réka gégéjébe, hogy laikus nem tudta volna azt eltávolítani.

A család azonban azt kifogásolja, hogy egyetlen felügyelő tanár sem volt a menzán, amikor a szerencsétlenség történt. Ezt a rendőrség is vizsgálta, de kiderült, az iskola szabályzata nem tér ki arra, hogy az étkezések alatt az iskolának kell-e felügyeletet biztosítania. A KLIK azzal érvel, hogy végzős osztályoknál nem kötelező a felügyelet, és “egy iskolában sem kísérgetnek ilyen korú gyerekeket”.

A szülők ezt az érvelést nem fogadják el. Szerintük, ha lett volna ott legalább egy tanár, aki közbeavatkozhatott volna, legalább esélye lehetett volna gyermeküknek a túlélésre.

A család ezért perre megy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal. Az anya azt mondta az fáj neki különösen, hogy senki nem vállalja a felelősséget gyermeke haláláért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top