Gasztro

A legjobb sütőtökös muffin

Családom nem igazán kedveli a muffint, de azért van néhány kivétel. Ez a sütőtökös például elnyerte a "legjobb" címet, mert van benne egy kis huncutság...

A gyerekkoromból “Boci cukor” néven ismert tejkaramellát törtem nem túl apró darabokra, és kevertem a tésztába. A karamell és a sütőtök jó barátok, ráadásul a fahéj mellé hirtelen ötlettől vezérelve a süti masszájába kevertem némi jól összetört szerecsendió-virágot, amitől igazán különleges ízt kapott a muffin.

A legjobb sütőtökös muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg sült sütőtök (tisztán, héja nélkül)
  • 25 dkg cukor (nádcukrot használtam, szeretem a sütőtökhöz)
  • 4 tojás
  • 1 dl olaj
  • 30 dkg liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. sütőpor
  • 5-6 tejkaramella cukor
  • fél kk. őrölt fahéj
  • némi szerecsendió-virág, összetörve

A Mai Móni blogon lépésről lépésre megnézheted, hogyan készül!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top