Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Calzonét!

Egyszerű, és a család minden tagja örülni fog egy jó pizzás vacsorának.

Calzone

Hozzávalók:

  • fél kocka élesztő
  • 500 dkg liszt
  • 2 ek. fűszeres paradicsomszósz
  • 1 zacskó mozzarella
  • 8-10 szelet prosciutto (vékony szárított sonka)
  • ízlés szerint só, bors, víz, amennyit a tészta felvesz

Elkészítése:

A tésztához a lisztbe belemorzsolom az élesztőt, és víz hozzáadásával egy kedves, feszes tésztagombócot formázok belőle. Egy edényt kilisztezek, belerakom a tésztát, letakarom, langyos helyen 30 percet kelesztem, kiveszem, átgyúrom, és újra hagyom magában 30 percet. Még egyszer átgyúrom, nyújtófával olyan vékonyra nyújtom, ami pont nem szakad át.

A tésztát egy kerek pizzaformába rakom, középen megkenem a paradicsomszósszal, rátépkedem a mozzarellát, rárakom a sonkát feltekerve. Ezután félbehajtom a pizzát, gondosan ügyelve hogy minden benne maradjon. A széleket összenyomkodom, és egy kicsit feltekerem, nehogy a sok finomság kiszökjön belőle sütés közben. 220 fokos sütőben 35-40 perc sütés után kész is a calzone. Egy kicsit pihentettem aztán éles késsel szeletelem. 

Mit főzzek ma vacsira? Calzonét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top