Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Csőben kelbimbót!

Egy csepp a finomságok tengeréből. Egyszerű, kiadós, gyönyörű. Kell ennél több?

Kelbimbó csőben sütve, gazdagon

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 600 g kelbimbó
  • 1/2 l zöldségleves (kockából)

A tésztához:

  • 150 g búzaliszt
  • 100 g zabpehely
  • 15 g friss élesztő
  • 1/2 l tej
  • 1 tojássárgája
  • 30 g vaj
  • 1/2 kk. só
  • 1 kk. cukor

Az öntethez:

  • 4 tojás
  • 120 g zsíros szalonna
  • 125 ml édes tejszín
  • 50 g reszelt parmezán
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítése:

Készítsük el az élesztős tésztát: az élesztőt oldjuk fel a langyos tejben, majd fokozatosan adjuk hozzá a többi szoba-hőmérsékletű hozzávalót, gyúrjuk össze, és fedő alatt, meleg helyen kelesszük 30 percig. Közben mossuk, és tisztítsuk meg a kelbimbót. A kelbimbók szárát kereszt alakban vágjuk be, majd a zöldséglevesben pároljuk meg. Kb. 20 perc múlva szedjük ki a kelbimbót a levesből, és hűtsük ki.

Az öntethez egy tálban keverjük össze a tojást a tejszínnel, ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, majd adjuk hozzá a parmezánt és a kockára vágott szalonnát. A megkelt tésztát simítsuk a kizsírozott formába, terítsük el rajta a lecsepegtetett kelbimbót, locsoljuk meg a tojásos tejszínnel, és előmelegített sütőben, 220 fokon 30 perc alatt süssük át. 

Mit főzzek ma vacsira? Csőben kelbimbót!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top