Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Lazacot!

Olvastam egy cikket, hogy miért jó nekünk, ha lazacot eszünk, lehetőleg lazaccal. Mi mást is kívánhattam volna ma, mint lazacot. Most pont áfonyával.

Áfonyás lazac

Hozzávalók:

  • 4 vastag szelet lazac a bőre nélkül
  • 1 szál vastag póréhagyma
  • só, bors
  • kakukkfű
  • 2 dl főzőtejszín
  • ½ zöldségleveskocka 1,5 deci meleg vízzel feloldva
  • 1 zacskó vörös áfonya (100 g)

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt. A lazacot szórd meg a fűszerekkel: sóval, borssal, kakukkfűvel. A póréhagymát karikázd fel, szórd a tálba, és fektesd rá a lazacszeleteket. A leveskockát oldd fel a meleg vízzel, majd csurgasd bele a főzőtejszínt, dobd bele az áfonyát, és locsold a lazacszeletekre. Alufóliával vagy a jénai tál tetejével letakarva süsd 20 percig. Köretnek fűszeres tepsis burgonya vagy mazsolás-currys rizs ajánlott.

Mit főzzek ma ebédre? Lazacot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top