Gasztro

Mit főzzek ma vacsira? Diós pestós spagettit!

Néha, például péntek esténként, megengedhetjük magunknak, hogy tésztát együnk vacsorára. Akkor meg pláne, ha házi diós pestót rakunk rá.

Diós pestós spagetti

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 csipet őrölt bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 10 dkg dió
  • 3-4 aszalt paradicsom
  • 25 dkg spagettitészta

Elkészítés:

A tésztának kezdjünk el forralni egy nagy lábosban vizet. Készítsük el a pestót: a tészta kivételével az összes alapanyagot tegyük a botmixer táljába, turmixoljuk darabosra. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítsük. Ha felforrt a tésztavíz, sózzuk, főzzük al dentére a spagettit. Szűrjük le, keverjük el a pestóval, azonnal tálaljuk.

Mit főzzek ma vacsira? Diópesztós spagettit!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top